Euromedik je najveći privatni zdravstveni sistem u Srbiji, osnovan 2002. godine sa ciljem da korisnicima omogući najkvalitetniju medicinsku uslugu od strane vodećih specijalista i subspecijalista iz gotovo svih oblasti medicine, uz korišćenje najsavremenije i sertifikovane medicinske opreme.

U Euromediku radi više od 390 lekara specijalista od ukupno 530 zdravstvenih radnika (medicinske sestre, tehničari, fizioterapeuti i RTG tehničari), sa dugogodišnjim iskustvom iz prestižnih državnih kliničkih centara, instituta i fakulteta. Euromedik je tehnički najbolje opremljena privatna ustanova u Srbiji. Od opreme na usluzi su pet magnetnih rezonanci od 1,5 T, tri multislajsna skenera, šest digitalnih rentgen aparata. Od toga tri digitalna mamografa i 80 ultrazvučnih kolor dopler aparata kao i ostala savremena oprema iz svih oblasti medicine. Sva oprema u Euromedik klinikama je nova, proizvedena od strane renomiranih svetskih proizvođača (90% opreme je proizvođača marke Siemens, dok je ostala marke Philips, Toshiba, General Electric). Kompetna oprema poseduje CE sertifikate koji potvrđuju ispunjavanje najviših EU standarda.

Od 2017. godine počela je sa radom druga Opšta bolnica u ulici Pariske Komune 22. Početkom 2019. godine postala je Specijalna oftalmološka bolnica, kao najsavremeniji centar za oftalmohirurgiju sa operativnim programom za bolesti oka (operacija katarakte, lasersko skidanje dioptrije itd.). U njoj se nalaze dve savremeno opremljene hirurške sale i stacionar od 20 postelja. U opštim bolnicama Euromedik do sada je izvedeno preko 2.000 operacija, gde se o pacijentima starao tim vrhunskih hirurga i anesteziologa sa sestrama i tehničarima. Početkom 2019. godine počela je sa radom novootvorena Euromedik hirurška bolnica na Novom Beogradu, u ulici Bulevar umetnosti 29. Euromedik hirurgija se prostire na površini od 4500 kvadrata. U sklopu bolnice se nalazi devet operacionih sala. Bolnica raspolaže sa stacionarom do 100 postelja, dijagnostičkim centrom svih specijalnosti opremljenim najmodernijom opremom.

Izvor:euromedic.rs

Faradej
Faradej